fältvane veckan

Hejsan igen ! xD 

Vi har varit i fält under 4 nätter. Det var bland det jobbigaste och kallaste jag har varit med om. De 3 första nätterna lärde vi oss hur man slog upp ett 16 mannatält. Det var inte så lätt som man trodde det var.
När vi sov hade vi en kamin inne i tältet som värmde oss. Det var skönt. Man var tvungen att sitta eldpost 1 timma var för att hålla glöden uppe och ha koll så tältet eller kläderna man torkade inte började brinna.
Sista natten lärde vi oss hur man byggde en bevack/vindskydd. Det var ganska komplicerat eftersom vi hade glömt vår pressänning och fick använda oss utav granris som tak. Det gick ganska bra tillslut ändå. Det var en väldigt kall natt, man fick inte mycket sömn. Man låg mest och frös och längtade till att morgonen skulle komma.

Under dagarna fick vi lära oss hur man skulle maskera sig i ansiktet och sätta gräs i hjälmen för att man inte ska kunna se oss lika lätt. Vi fick lite olika förevisningar om hur ljud och ljus var under natten, hur man byggde ett skjutvärn, hur man skulle agera när man stod vaktpost.

Våra Befäl hade en lite uppvisning där de visade ett anfall på en grupp soldater med ett stridsfordon 90. En kompis till mig filmade hela uppvisningen så jag hoppas kunna få det av honom så skallni få se på hela spektaklet.
Det är ungefär det som har hänt under fältveckan.

Hörs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0